terug naar overzicht

Breek...!

Locatie: Utrecht
Opdrachtgever: Stichting Breekjaar

BREEK...!

Oplossing voor twijfelende studenten: kies een effectief tussenjaar                          Een betaalbaar, inspirerend en doelgericht jaar dat leidt tot een gemotiveerde keuze.

 

Nu minister Bussemaker afgelopen vrijdag het uitstel van de vervanging van de studiefinanciering aankondigde, is een tussenjaar voor aankomend studenten meer dan ooit een interessante optie.

Breekjaar, het nieuwe onderwijsconcept geeft jongeren tussen 16-24 jaar de mogelijkheid om een effectief tussenjaar te beleven. Het tussenjaar werkt niet met gewone leraren maar met life-coaches. Geen schoolgebouw maar een ruwe en vruchtbare plek waar leven, leren en werken op een unieke manier bij elkaar komen: de eerste campus van Breekjaar bevindt zich op het terrein van NUtrecht in Utrecht. Met bovendien een maand reizen in het buitenland, direct contact met beroepsmogelijkheden en trainingen van inspirerende ondernemers krijgen de deelnemers een beter zicht op hun keuzemogelijkheden. Door zelf te werken in het jaar worden de kosten voor Breekjaar bovendien door de studenten zelf betaald. In september 2013 start Breekjaar in Utrecht.

Anke van Donkersgoed, coördinator van Breekjaar: "Wij spreken ontzettend veel jongeren die niet weten wat ze willen. Het is ook lastig om op die leeftijd de juiste keuze te maken. Ik wist het zelf ook niet. Meer dan 40.000 eerstejaars studenten vallen jaarlijks uit omdat ze de verkeerde keuze hebben gemaakt. Dat is een verlies aan kapitaal en energie dat we ons niet kunnen veroorloven".

Dolf Hautvast, mede-oprichter Breekjaar: "De Breekdag die we op dit moment draaien met jongeren, lopen als een trein. We werken in de komende vijf jaar toe naar Breekjaar campussen in de acht grootste steden van Nederland. Alle jongeren moeten deze kans krijgen om zich persoonlijk te ontwikkelen en een gemotiveerde toekomstkeuze te maken."

Bovenstaand persbericht is van 12 juni 2013

Kijk eens op www.breekjaar.nl