terug naar overzicht

STEL JE EENS VOOR...!

Gebied & De Wijs (2010) richt zich op de (her)ontwikkeling van gebouwen en gebieden en de organisatie die daarbij van pas kan komen. 

De basale vraag is altijd: Waarom doen wij dit eigenlijk...?

Wij hebben deze aardbol te leen van onze opvolgers en zijn daarom verantwoordelijk voor een goede overdracht. Nu kunnen we niet direct de hele planeet aanpakken, maar toch minimaal onze eigen omgeving. Ons woongebied, onze werkplek, de winkelzone, de sportvelden, ...

Een gebied is bijvoorbeeld een dorpscentrum, een stadspark, een industriële omgeving of een stationslocatie. Daarbinnen heb je eigenaren, bewoners, gebruikers, toeristen, overheden, dienstverleners etc. Er zijn woningen, winkels, bedrijven, plantsoenen, scholen, infra en noem maar op.

De kunst van de gebiedsontwikkelaar is om eenieder te laten beseffen dat hij of zij deel uitmaakt van het groter geheel. Daarbij de groep wijst op haar kansen er iets moois van te maken, sterker: om de ruimte te beleven. Daarvoor is lef nodig en inspiratie en communicatie, maar vooral de wil van iedereen die zijn/haar omgeving naar een hoger niveau kan tillen.

Droom je droom, word wakker en geef elkaar de hand...

STEL JE EENS VOOR...!